Koja IT oprema ispunjava zahteve mog posla?

Pri odabiru opreme treba voditi računa o sledećim kriterijumima, koji imaju najveći uticaj na efikasnost poslovanja, a to su: cena, pouzdanost i brzina. Infrastrukturu je neophodno projektovati sa stanovišta trenutnih potreba. U isto vreme ne smete prevideti povećanje  kapaciteta u budućnosti i u skladu sa tim doneti najbolju odluku koja se tiče i budućeg stanja IT sistema.

Koje su prednosti opreme poznatih brendova?

Odabir proverenih brendova pri nabavci IT opreme presudan je za stabilno funcionisanje kompletne IT infrastrukture. U našem radu, DURO IT  najviše se oslanja na vodeće svetske proizvođače: DELL–EMC, kao i Lenovo opremu. Zato što su se pokazali kao najpouzdaniji partneri sa najboljim uslugama podrške i servisa. Nabavkom opreme ili komponenti nepoznatih proizvođača rizikujete prekide u radu usled neadekvatne pouzdanosti ili nedostatka kvalitetnog servisa i podrške.

Sve to na kraju dovodi do činjenice da troškovi generisani zastojem u radu, dodatnim troškovima otklanjanja nedostatka i smanjenom produktivnošću zaposlenih, prevazilaze vrednost inicijalne uštede nabavke nepouzdane i jeftinije IT opreme. U takvoj situaciji dolazi do novih investicija, koje samo pokrivaju stare probleme, ograničavaju rast i oduzimaju vam  vreme koje bi trošili na produktivne aktivnosti u vašem poslovanju.

U takvoj situaciji dolazi do novih investicija, koje samo pokrivaju stare probleme. Ograničavaju rast i oduzimaju vam  vreme koje bi trošili na produktivne aktivnosti u vašem poslovanju. Za optimalno projektovanje rešenja i nabavku komponenti IT infrastrukture moraju se uzeti u obzir specifični zahtevi svakog poslovanja. Kao i prednosti i ograničenja koju nose određeni tipovi opreme.

To često zahteva iskustvo, koje vam možda nedostaje. Planiranje i izvođenje mrežne infrastukture, bilo da imate nekoliko računara i jedan server ili nekoliko desetina računara na više lokacija. DURO IT je vaš partner u planiranju i izvođenju mrežnih rešenja.

Postavljamo kompletnu infrastukturu, od razvlačenja i terminacije pasive (kablova) do komunikacione opreme u rek ormarima. Kao i  instalacije i održavanja specifične opreme ( npr. Security ili  PTZ web streaming kamere). Možda ste ranije i mogli bez mreže, danas je to gotovo nemoguće.

Razmena podataka putem računarske mreže donosi niz poslovnih prednosti. Od velike je važnosti za vaš posao da investiranje u mrežnu infrastrukturu planirate sa stučnjacima u toj oblasti.

Koja je svrha servera u IT sistemu?

Serveri su računari koji imaju specifične uloge. Od jednostavne razmene fajlova, do veb-servera, preko servera za e-mail komunikaciju do Database servera baza podataka,  pa sve do aplikacionih servera. Oni vam osiguravaju bezbednost podataka i neometan rad.

U zavisnosti od poslovnih primena potrebno je prilagoditi karakteristike servera trenutnom obimu posla. Vodeći računa pritom da se ne „zaključate”, odnosno udaljite od daljih rastućih potreba poslovanja u budućnosti. Sve navedene aktivnosti zahtevaju dosta znanja i iskustva, koja ne spadaju u opšta znanja u poslovanju, već  su usko stručne IT oblasti.

DURO IT vam pruža usluge administracije i monitoringa vaše IT infrastructure. Kako cele ili samo jednog  dela, uz upotrebu savremenih administrativnih alata uz čiju pomoć možemo detektovati grešku u radu, bilo da je u pitanju veb-sajt, mail server ili aplikativni server.

Monitoring rada servera vam je neophodan ako je vaš posao zasnovan na stalnom prisustvu na tržištu. Korišćenjem naših profesionalnih usluga obezbeđujete minimalan rizik od prekida u poslovanju.

Takođe nudimo  vam konsultantske usluge pri izradi specifičnih rešenja, koja su visoko prilagođena vašem poslovanju. Uvozimo i specifičnan  hardver i opremu iz inostranstva (industrijsku mernu opremu, machine learning specifičan hardver, itd.).

Za ponude i dodatna pitanja kontaktirajte nas ili nas pozovite na: +381 11 22 888 02 | +381 11 22 887 85